Obsah:

John Legend Čistá hodnota: Wiki, ženatý, rodina, svadba, plat, súrodenci
John Legend Čistá hodnota: Wiki, ženatý, rodina, svadba, plat, súrodenci

Video: John Legend Čistá hodnota: Wiki, ženatý, rodina, svadba, plat, súrodenci

Video: John Legend Čistá hodnota: Wiki, ženatý, rodina, svadba, plat, súrodenci
Video: John Legend - Made to Love (Official Video) 2024, Smieť
Anonim

Čistá hodnota Johna Legenda je 20 miliónov dolárov

John Legend Wiki Biografia

John Roger Stephens sa narodil 28. decembra 1978 v Springfielde, Ohio, USA, afroamerického pôvodu. Pod umeleckým menom John Legend je známy ako herec, spevák a skladateľ a je víťazom Oscara, Zlatého glóbusu a deviatich cien Grammy. Sieň slávy pesničkárov mu udelila špeciálnu cenu Starlight Award. V zábavnom priemysle sa pohybuje od roku 2000.

Aký bohatý je teda John Legend? Hlavným zdrojom bohatstva Johna Legenda je hudba, televízne a filmové vystúpenia. K dnešnému dňu nazhromaždil čistý majetok, ktorý sa rovná 20 miliónom dolárov. Bolo hlásené, že Legend zarobil 3,6 milióna dolárov len z predaja svojho albumu „Get Lifted“(2004).

John Legend Čistá hodnota 20 miliónov dolárov

John vyrastal vo veľkej rodine so svojimi tromi súrodencami. Od malička sa zaujímal o hudbu, spieval v kostolnom zbore a hral na klavíri. Najprv ho vzdelávala doma jeho matka, ale neskôr skončil na North High School a potom absolvoval s titulom BA v anglickej a afro-americkej literatúre na Pensylvánskej univerzite.

Po ukončení štúdia začala Legend písať piesne a spolupracovať s rôznymi umelcami. Spieval s Dilated Peoples, Slum Village, Kanye West, Magnetic Man, Fort Minor, Alicia Keys, Jay-Z a ďalšími slávnymi umelcami, čo dalo základ jeho čistému majetku.

Potom John Legend začal svoju sólovú kariéru v roku 2004; k dnešnému dňu vydal 38 singlov, päť štúdiových albumov, štyri live albumy, dva video albumy a 3 EP. Pôsobí pod nahrávacími spoločnosťami GOOD Music, Columbia a Sony Music. Najúspešnejšie single „Ordinary People“(2005), „Green Light“(2008), „Tonight (Best You Ever Had)“s Ludacrisom (2012) a „All of Me“(2013) získali certifikáciu za predaj. Všetky štúdiové albumy sa objavili na rôznych miestach amerických a európskych hudobných rebríčkov. Albumy „Get Lifted“(2004), „Once Again“(2006), „Evolver“(2008) a „Love in the Future“(2013) tiež získali certifikáciu za predaj.

Národná akadémia nahrávacích umení a vied nominovala Johna Legenda 22-krát a deväť (Grammy Awards) z nich Legend vyhral. Okrem toho jeho pieseň „Glory“(2015) vystúpená s Commonom získala Zlatý glóbus a cenu Akadémie ako najlepšia pôvodná pieseň. Pieseň bola napísaná pre film „Selma“(2014) režiséra Avy DuVernay. Okrem toho Legend vyhral American Music Award, BET Award, MOBO Award, dve NAACP Image Awards a tri Soul Train Music Awards. Celkovo bol nominovaný 44-krát, z toho 24krát vyhral.

Okrem toho John Legend zvýšil svoje bohatstvo objavovaním sa v televízii a vo filmoch. Objavil sa v epizódach seriálu „Sesame Street“(2006), „Curb Your Enthusiasm“(2007), „Las Vegas“(2007), „A Colbert Christmas: The Greatest Gift of All“(2008), „ The People Speak“(2009), „Royal Pains“(2011) a „The Tonight Show with Jimmy Fallon“(2015). V roku 2010 sa John zúčastnil show „Dancing with the Stars“a objavil sa aj v hlavnej úlohe hudobnej komédie „Soul Men“(2008) režiséra Malcolma D. Leeho.

V roku 2013 sa John oženil s modelkou Chrissy Teigen; pieseň „All of Me“(2013) bola napísaná pre Chrissy. V súčasnosti bývajú v Manhattan Apartment v New Yorku, USA.

Odporúča: