Obsah:

Dominique Wilkins Čistá hodnota: Wiki, ženatý, rodina, svadba, plat, súrodenci
Dominique Wilkins Čistá hodnota: Wiki, ženatý, rodina, svadba, plat, súrodenci

Video: Dominique Wilkins Čistá hodnota: Wiki, ženatý, rodina, svadba, plat, súrodenci

Video: Dominique Wilkins Čistá hodnota: Wiki, ženatý, rodina, svadba, plat, súrodenci
Video: Beyond The Glory - Dominique Wilkins 2024, Smieť
Anonim

Čistá hodnota Dominique Wilkins je 14 miliónov dolárov

Wiki Biografia Dominique Wilkins

Jacques Dominique Wilkins sa narodil 12thjanuára 1960 v Paríži vo Francúzsku. Je to bývalý profesionálny basketbalový hráč, ktorý pridal obrovské sumy k hlavnému zdroju čistého majetku Dominique Wilkins. Bol dobre známy svojimi namáčačkami a prezývali ho The Human Highlight Film. Spomedzi mnohých vrcholov kariéry a ocenení bol deväťkrát vybraný NBA All Star a je uvedený do Naismith Memorial Basketball Hall of Fame.

Aká je čistá hodnota Dominique Wilkinsa? V súčasnosti jeho majetok predstavuje 14 miliónov dolárov. Čo sa týka jeho zárobkov, najväčšie sumy, ktoré dostával, boli 3,5 dolára ročne, keď hral za Atlanta Hawks (počas sezón 1992–1993; 1993–1994), ako aj 7 miliónov dolárov za dvojročný kontrakt s Panathinaikos (grécka liga).

Dominique Wilkins Čistá hodnota 14 miliónov dolárov

Po prvé, otec Dominique slúžil v vzdušných silách USA a v čase narodenia dieťaťa bol umiestnený vo Francúzsku. Neskôr sa rodina usadila vo Washingtone v Severnej Karolíne. Chlapec študoval na strednej škole vo Washingtone, kde sa začala jeho cesta k kariérnym výškam. Wilkins vyštudoval University of Georgia, potom v drafte NBA v roku 1982 bol hráč draftovaný do 3.rdv prvom kole Utah Jazz. Čoskoro bol vymenený do Atlanty Hawks, kde hral do roku 1994. Počas všetkých sezón hral v NBA Wilkins a nikdy nemal priemer nižší ako 20 bodov. V sezóne 1985-1986 získal titul najlepšieho strelca s priemerom 30,3 bodu na zápas, čím sa stal jedným z najlepších hráčov NBA v 80. rokoch. Pod jeho vedením začal tím Hawks vyhrávať 50 zápasov základnej časti. Keď Wilkins dosiahol tridsiatku, stával sa čoraz všestrannejším hráčom, čo potvrdili aj jeho štatistiky rastu pre doskoky (9,0) a asistencie (3,3) v sezóne 1990-1991.

Okrem 11 sezón v Hawks hral krátky čas v Los Angeles Clippers a Boston Celtics. Okrem toho, že bol vybraný medzi päť najlepších nováčikov, bol Wilkins zvolený sedemkrát do tímu All-NBA. Počas svojej kariéry v NBA skóroval Wilkins 26, 668 bodmi a zabezpečil 7169 doskokov.

Potom sa presunul do Európy, kde hral za Panathinaikos v Aténach. Po návrate do NBA sa pripojil k San Antonio Spurs, potom k Orlando Magic. Po odohratí iba 27 zápasov základnej časti a jedného play-off sa rozhodol ukončiť športovú kariéru.

Ako už bolo spomenuté, Wilkins si vyslúžil prezývku The Human Highlight Film, ktorú získal vďaka svojim veľkolepým hrám – jeho poznávacím znamením bol jednoručný alebo obojručný vstup zvaný veterný mlyn. Jeho mladší brat Gerald tiež hral za NBA a bratia spolu niekoľkokrát hrali vo farbách Orlanda Magic počas sezóny 1998-1999. Sú tiež jedinými súrodencami v histórii NBA, ktorí sa zúčastnili súťaže dunks v NBA. V roku 1986 obsadila Dominique druhé miesto a Gerald štvrté. Celkovo basketbal zvýšil nielen čisté bohatstvo Dominiqua Wilkinsa, ale urobil z neho aj slávnu basketbalovú hviezdu.

Po ukončení hry pôsobil Wilkins ako viceprezident basketbalu Hawks a tiež ako analytik hry. Dominique Wilkins založil Wilkins Basketball Academy a vlastní súkromnú značku vína. Všetky vyššie uvedené aktivity zvýšili celkovú veľkosť čistého majetku Dominique Wilkinsa.

Napokon, v osobnom živote hviezdy NBA je ženatý s Robin Campbell Wilkins a majú spolu päť detí.

Odporúča: